Kinderplan

Leeftijdsliniaal

Kinderplan

Tandheelkundig Centrum Nieuwoord ziet preventie als één van haar kerntaken. Kinderen worden vanaf hun zesde jaar door ons uitgenodigd voor het kinderplan. Met het kinderplan willen wij goede mondzorg van onze jonge patiënten stimuleren om mondproblemen in de toekomst te voorkomen. Ons team wil dat graag doen in samenwerking met u en uw kind. Een gaaf gebit is immers de beste start die u uw kind kunt geven.

Ons team van mondhygiënistes en preventie assistentes staat klaar om uw kind te helpen en indien nodig op tijd bij te sturen met het aanleren van een goede mondverzorging. Naast mondverzorging letten wij ook op voeding en leefstijlfactoren die van invloed zijn op de mondgezondheid. Door op jonge leeftijd de juiste poetsmethode spelenderwijs aan te leren kunnen problemen eenvoudig voorkomen worden.

Bijkomend voordeel is dat uw kind al op jonge leeftijd vertrouwd raakt met een bezoek aan onze tandartspraktijk. Door positieve ervaringen op te doen in onze praktijk kan worden voorkomen dat angst ontstaat voor eventuele tandheelkundige behandelingen. De kosten van deze behandelingen in het kinderplan worden tot de leeftijd van 18 jaar volledig door de verzekering vergoed.

Behandeling Kinderplan

Tijdens de eerste afspraak maken uw kind en u op een ontspannen manier kennis met de preventieassistente. We doen een plaktest, geven poetsinstructie en bespreken de eetgewoonten. In overleg met u bespreken we de frequentie van de vervolgafspraken. Tijdens de vervolgafspraken volgen we de komst van nieuwe tanden en kiezen, letten we op de poetsgewoontes en kijken we welke verzorging het beste aansluit bij uw kind. De halfjaarlijkse controles blijven plaatsvinden bij de tandarts van uw kind. De tandarts en de mondhygiëniste/preventieassistente werken nauw samen om zo met u en uw kind te werken aan een gaaf gebit!